Starta en blogg

Är du intresserad av att starta en blogg? Här går vi igenom hur du går tillväga.

Det kan finnas flera olika anledningar till att starta en blogg, med en egen blogg har du möjlighet att nå ut med dina tankar, idéer och åsikter till människor från hela världen. Bloggar har gjort det möjligt för vem som helst att skapa sig en egen kanal med en egen läsarkrets utan att egentligen behöva några större verktyg än en dator. Med en egen blogg har du möjlighet att komma i kontakt med nya människor som delar dina intressen.

Det finns även de som bloggar som ett yrke eller använder bloggen för att främja sin karriär. Ett fåtal bloggare har lyckats slå mynt på sina bloggar i sådan mån att de i dag helt kan försörja sig via bloggen. En blogg kan också vara ett effektivt verktyg för att nå ut till nya kunder när den används för att marknadsföra sig själva, sina produkter eller sina tjänster.

Att starta en blogg kan för många vara ett kul sätt att komma i kontakt med människor och det behöver inte alls vara särskilt krångligt att komma igång. Här nedan hittar du två olika sätt att komma igång med ditt bloggande.

Blogga via en bloggtjänst

Det enklaste och snabbaste sättet att komma igång med en blogg är att använda sig av en gratis bloggtjänst. Smidigast om du vill komma igång med en gratis blogg är att registrera din blogg på www.c.nu. C.nu påminner till funktionerna till WordPress och om du använder den tjänsten slipper du allt tekniskt krångel med att installera och konfigurera WordPress.

Använd WordPress för din blogg

Det i särklass största verktyget för att skapa bloggar är WordPress. Att använda sig av WordPress kräver dock en viss teknisk kompetens och har en större startsträcka än att använda sig av en gratistjänst. Dock så finns det några fördelar med att använda sig av WordPress istället för en bloggtjänst.

Det första är att du har full frihet i att styra bloggen precis som du vill. När du använder dig av en bloggtjänst är det visserligen smidigt och enkelt att komma igång och använda tjänsten. Nackdelen är att du är låst inom systemet och kan inte göra större ändringar för att anpassa din blogg.