De 6 bästa tipsen för dig som har en blogg eller vill starta en blogg!

Här nedan finns samlat de sex bästa tipsen för dig som vill skapa en framgångsrik blogg.

Skriv i första hand för dig själv

Många som börjar blogga drömmer om att bli kända och få tusentals besökare och försöker därför hitta saker att skriva om som lockar. Detta kan vara svårt och ett råd är att istället fokusera på vad du själv vill skriva om. Spendera inte för mycket tid på vad du tror att andra människor vill läsa, blogga istället för dig själv och skriv om saker som intresserar dig.

Tänk inte för mycket – gör istället

Att få en välbesökt och känd blogg kan ibland kännas långsökt och överväldigande, men varje resa börjar med ett första steg. Det är viktigare att komma igång och lära sig än att planera allt för mycket.

Låt din text vila

Denna punkt kan verka motsägelsefullt gentemot den föregående men även om det är viktigare att komma igång än att överplanera är det dumt att göra förhastade beslut. Kom igång med din text direkt istället för att planera men låt den vila lite när den är klar och läs igenom den igen lite senare. Detta gör att du kan läsa den med nya ögon och upptäcka saker som du kanske inte såg när du skrev den.

Skriv inte för lite eller för mycket – skriv precis lagom

Att finna en bra balans i längden på sina blogginlägg är viktigt om du vill fånga dina läsares uppmärksamhet och få dem att fortsätta läsa bloggen. Många menar att 300 ord är den perfekta längden på ett blogginlägg.

Kopiera inte andra bloggare – var unik

Försök inte att härma andra framgångsrika bloggare utan var istället dig själv. Berätta sanningen och var beredd att bjuda på dig själv, detta skapar unika och intressanta texter.

Bli inspirerad av dina läsare

Dina läsare kan vara en grym källa för att finna inspiration till nya blogginlägg. Ett tips är att använda dig av sociala medier för att kommunicera med dina läsare, och där kan du också hitta inspiration för vad du kan skriva om på din blogg.

Kommentera