Hur får man fler besökare till sin blogg?

Har du en egen blogg och vill ha fler besökare? Här har vi samlat de bästa tipsen för att locka besökare till din blogg.

Skriv innehåll som dina läsare vill dela

När du väljer ämnen att skriva om för din blogg, prioritera sådana som du tror att dina läsare kan komma att vilja dela. För varje läsare som delar ditt innehåll ger dig möjlighet att nå ut till fler läsare av artikeln och som kan komma att bli trogna läsare längre fram. Det är också viktigt att din blogg har stöd för att dela inlägg i sociala medier, gärna med synliga knappar för detta nära kopplat till innehållet.

Var delaktig i sociala medier där din målgrupp finns

Marknadsföringsbyråer spenderar miljontals kronor på att kartlägga konsumenter för sina potentiella kunder. Tack vare sociala medier kan du själv kartlägga din målgrupp gratis! Genom att kartlägga din målgrupp kan du lista ut vad deras intressen är och hur du formar innehåll efter deras smak och behov.

Så hur gör man för att hitta sin målgrupp på sociala medier? Ett tips är att gå med i grupper som är kopplade till samma ämnen som du bloggar om. Ett annat tips är att följa sidor som din målgrupp är intresserad av. Genom att använda sökfunktionen på Facebook, Instagram och Tumblr kan du enkelt hitta grupper och sidor där din målgrupp finns.

Sökoptimera din blogg

En otroligt viktig kanal för bloggare är Google, det är därför oerhört viktigt att du gör din blogg så synlig som möjligt på Google. Börja med att skriva unika titlar och rubriker för dina inlägg som lockar till klick. Därefter är det viktigt att skapa meta-beskrivningar som speglar innehållet i inlägget och som lockar till klick i sökresultatet.

Skriv rubriker som väcker intresse

Att skriva rubriker som gör dina läsare intresserade är inte bara viktigt för att få dem att läsa vidare, det är också nödvändigt för att få fler besökare via länkar och i synnerhet via Google. Rubriker som är iögonfallande och som väcker intresse gör att du skapar ett intresse både hos dina nuvarande läsare och hos nya potentiella läsare som hittar din rubrik via andra kanaler som t.ex. Google.

Gör dina blogginlägg mer levande med foton och illustrationer

Ingen tycker om att läsa ett tråkigt blogginlägg. Ett enkelt knep att leva upp blogginlägg är genom att lägga till bilder och / eller illustrationer. Bilder och illustrationer gör också att du lättare fångar intresset hos läsare och därmed ökar sannolikheten att läsaren stannar kvar och läser igenom hela inlägget.

Gästblogga hos andra bloggar med liknande målgrupp

Ett sista tips är att skriva gästinlägg hos andra bloggare som har en liknande målgrupp till din egen. På så sätt kan du marknadsföra din egna blogg och skapa ett intresse kring de ämnen som du brinner för. Detta kan förutom att skapa fler läsare till din blogg också öka din synlighet på Google.

You May Also Like

Kommentera