Varför blogga med WordPress?

Många som är intresserade av att börja blogga brukar fråga varför man ska använda sig av WordPress? Räcker det inte med att bara använda sig av en vanlig hemsida? Här hittar du varför du bör överväga att gå över till WordPress.

Drygt en fjärdedel av nätet drivs av WordPress

WordPress har gått från att tidigare bara vara en bloggplattform till att nu utgöra en stor del av all infrastruktur på nätet. Enligt siffror från W3Tech använder mer än 26,4 % av alla hemsidor på nätet sig av WordPress för att driva sidan.

Open source

WordPress är open source, vilket innebär att du kan ladda hem och använda WordPress gratis. Inte nog med det så utvecklas hela tiden WordPress tack vare att dess stora community gör ändringar och tillägg till koden. Ändringarna är också busenkla att lägga in via automatisk uppgradering.

Tidningsdrakar använder sig av WordPress

Flera av nätets största sajter använder sig helt eller delvis av WordPress. Till dessa hör t.ex. The New Yorker, TechCrunch, BBC America och Bloomberg professional. Alla dessa driver sina sajter med WordPress och de har tillsammans miljontals besökare varje dag. WordPress fungerar dock minst lika bra för mindre sajter och går att anpassa till sajter med allt från hundratals till miljontals besökare.

Stort utbud av teman och tillägg

På grund av WordPress popularitet har de en stor community av utvecklare runt sig vilket har skapat ett stort utbud av teman och tillägg. På WordPress.org hittar du massvis med gratis teman skapade för olika syften som t.ex. e-handel, bloggar och foto. Du hittar också en stor tillgång med gratistillägg där du t.ex. kan utan större ansträngning lägga in ett kontaktformulär på din hemsida. Det finns också tillägg som hjälper dig att sökoptimera din wordpress-sida för att öka din synlighet på Google.

You May Also Like